5 voedingsmiddelen die je NOOIT opnieuw mag opwarmen

1. Spinazie
Spinazie bevat een stofje dat kan worden omgezet naar ‘nitrosaminen’, een stof die ziektes kan verwekken, wanneer deze opnieuw opgewarmd wordt via de magnetron. Een veiligere manier is stomen of koken.

2. Kip
Kip is uitzonderlijk gevaarlijk wanneer het wordt gegeten een dag nadat het is bereid. Het kan spijsverteringsproblemen veroorzaken, omdat de structuur van de eiwitten verandert de volgende dag. Dit is een reden tot zorg omdat kip meer eiwitten bevat dan rood vlees. Kippenvlees moet koud worden gegeten.

oven

3. Paddestoelen
Opgewarmde paddestoelen presenteren het hoogste risico voor de gezondheid. Ze moeten onmiddellijk worden gegeten na te zijn bereid, of koud gegeten de volgende dag. Wanneer je opgewarmde paddestoelen eet, breng je jezelf in gevaar en loop je risico op het hebben van problemen met de spijsvertering en zelfs op hartproblemen.

4. Selderij
Mensen maken meestal gebruik van selderij om soep te bereiden. Net als spinazie, bevat selderij ook nitraten die omzetten in nitrieten nadat ze opnieuw worden opgewarmd. Als je een soep met selderij erin hebt gemaakt, moet je ofwel de hele pan soep onmiddellijk eten, of de selderij verwijderen voordat u de soep opnieuw gaat verwarmen. Hetzelfde geldt voor wortelen.

5. Eieren
Opwarmen van gebakken en gekookte eieren maakt ze dodelijk voor het organisme, dus nooit doen.

DIT MOET JE ZIEN