9 meest voorkomende dromen en hun betekenis

We hebben allemaal dromen, sommige zijn minder expressief, andere zijn lucide. Iedere nacht ervaart elk individu ongeveer vijf droommomenten die tussen de 15 en 40 minuten kunnen duren. Dromen hebben meestal betrekking op ons onderbewustzijn; we kunnen de overdracht van berichten niet ontcijferen in een duidelijk geschreven realiteit. Er is geen garantie, maar het bestuderen van dromen stelt ons in staat om de onderliggende berichten die worden weergegeven beter te begrijpen.

1. Vallen
Vallen laat zien dat je geen controle hebt over een situatie of dat je bang bent om de controle te verliezen. Een korte val betekent mogelijk dat je geen controle hebt over iets. Maar een lange val duidt vaak op iets dat totaal niet onder controle is. Zorg ervoor dat je de situatie weer onder controle krijgt of accepteer dat je niet altijd de controle kunt hebben.

2. Achtervolging.
Achtervolgd worden duidt vaak op een vorm van angst in het echte leven. Het betekent niet zozeer dat je zelf wordt achtervolgd, maar het geeft dat je wegrent van iets. Het kan een zwakte zijn die je aandacht nodig heeft. Probeer erachter te komen wat dit kan zijn en begin eraan te werken.

3. Verlamd
Plotseling kun je niet meer lopen of praten, je probeert te gillen, maar er komt geen geluid uit je mond. Dit is vaak een teken dat je in het echte leven niet wordt gehoord. Je probeert dingen aan te geven, maar er wordt niet naar je geluisterd. Niet kunnen bewegen is vaak een teken van onzekerheid. Je bent bang om een bepaalde stap te zetten en je moet assertiever zijn als het om gevoelens gaat.

4. Dromen dat je kunt vliegen.
De meeste dromen zijn vaak angstig, maar vliegen in je dromen is vaak leuk. Je hebt ambitie en vliegt naar grote hoogten. In het echte leven geeft dit aan dat je ook zou willen vliegen en iets zou willen bereiken. Te hoog vliegen geeft vaak doelen aan die minder realistisch zijn, maar als je op een gemiddelde hoogte vliegt, zijn deze doelen binnen handbereik.

5. Water.
Kalm water geeft aan dat je goed met je emoties om kunt gaan en dat alles soepel verloopt. Als het water echter ruw en troebel is, duidt dit vaak op een overvloed aan emoties. Dingen zijn chaotisch en verweven.

6. Dromen over de dood.
Dromen over de dood kunnen heel angstig lijken, maar vaak tonen de dromen een begin van een nieuw leven. Als jij degene bent die sterft, dan is dit vaak een besef van het leven en staat er iets moois aan te komen. Als je over de dood in het algemeen droomt, is dit vaak een verwerking van het leven.

7. Tanden.
Tanden die uitvallen of tanden die los zitten, zijn een ontwikkeling die je doormaakt; een overgang naar een andere fase van het leven en dat je je daarvan bewust bent. Bijvoorbeeld van het volwassen worden. Tanden staan over het algemeen voor het groeiproces naar seksuele volwassenheid. Het uitvallen is niet altijd hetzelfde, er wordt namelijk ook beweerd dat het uitvallen van tanden te maken kan hebben met ziekte, of dood van jezelf of in je omgeving.

8. Kleuren
Dromen over kleuren verklaart zelfverzekerdheid en dat je helemaal op het goede pad zit. Elke afzonderlijke kleur heeft ook een eigen betekenis. Blauw staat voor vrijheid, paars voor een aankomende teleurstelling en rood voor toekomstig goed nieuws.

9. Romantiek.
Gelukkige dromen over romantiek en liefde laten zien dat je helemaal gelukkig bent. Je bent in goede vorm en je hebt alles op zijn plek. Tenzij de droom eindigt in onzekerheid of angst; deze droom werkt net als een spiegel en wil je vertellen dat je niet onzeker of angstig moet zijn.