Dit gebeurt er met je lichaam als je 3 hele eieren per dag eet

Eieren zijn een van de belangrijkste voedingsmiddelen ter wereld. Ze horen absoluut thuis op je bord. Niet alleen omdat ze zo smaakvol en veelzijdig zijn, maar ook vanwege de grote voedingswaarde. Dit ondanks de slechte reputatie die eieren soms hebben, omdat sommige mensen denken dat eierdooiers veel cholesterol bevatten en hun dieet beïnvloeden.

Deze feiten zijn echter ontkracht door onderzoekers die hebben ontdekt dat eieren een goede bron van essentiële mineralen en vitaminen zijn en tevens een hoog gehalte aan aminozuren bevatten die we gebruiken om spiermassa op te bouwen. Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel eieren je per dag kunt eten? Of wat zou er gebeuren als je elke dag drie eieren at?

Deze 5 dingen gebeuren er als je 3 hele eieren per dag eet:

1. Het ontwikkelt gezonde hersenen
Eierdooiers bevatten veel choline, wat nodig is voor de goede werking van het menselijk brein, met name voor de ontwikkeling van de hersenen bij pasgeboren baby’s en foetussen. Als tijdens de zwangerschap eieren worden gegeten, verbetert de consumptie daarvan de ontwikkeling van de hersenen en het functioneren van de hersenen van de baby’s.

2. Het beschermt de gezondheid van de botten
Vitamine D is nodig voor de opname van calcium en verbetert de gezondheid van de botten. Een gebrek aan vitamine D verhoogt dus het risico op osteoporose of andere botproblemen. Vitamine D is aanwezig in slechts enkele soorten voedsel en daarom ontstaan tekorten. Wanneer mensen niet worden blootgesteld aan de zon, met name in de winter, hebben ze een gebrek aan vitamine D. Men kan zichzelf op natuurlijke wijze van vitamine D voorzien door eieren te eten.

3. Het voorkomt een tekort aan ijzer
De meest voorkomende symptomen van een tekort aan ijzer zijn: prikkelbaarheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Twee grote eieren bevatten echter 2 milligram ijzer. Als u regelmatig eieren eet, zal uw ijzergehalte aanzienlijk worden verhoogd.

4. Het beschermt het gezichtsvermogen
Eierdooiers zitten vol met luteïne. Dit is een type carotenoïde dat maculadegeneratie, de belangrijkste oorzaak van blindheid, voorkomt. Luteïne zit ook in groene bladgroenten, maar het wordt beter opgenomen vanuit eierdooiers. Eierdooiers bevatten ook veel zeaxanthine, een antioxidant dat het zicht tegen ultraviolette straling beschermt.

5. Het leidt tot gewichtsverlies
Het eten van eieren geeft je een vol gevoel en helpt je dus de inname van calorieën gedurende de dag te beperken. Het helpt je ook om af te vallen. Eieren zijn rijk aan eiwitten die het energieniveau verhogen en een hoge bloedsuikerspiegel en hoog insulinegehalte voorkomen.

Je zou dagelijks drie grote eieren moeten eten als je een bezoek aan de dokter wilt voorkomen. Om de algehele gezondheid te verbeteren, zou je onmiddellijk eieren in je dieet moeten opnemen. Zorg ervoor dat je ook de eierdooier eet, want ook die is erg gezond.