Eet 2 bananen per dag en dit gebeurt er met je lichaam

Een van de meest ondergewaardeerde vruchten uit de natuur, de banaan, is een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld vanwege hun perfecte portiegrootte, natuurlijke beschermende verpakking en lage prijs. Ze zijn ideaal als snack, gemengd door yoghurt of als ingrediënt in gebakken gerechten. Maar wist je dat bananen geweldige gezondheidsvoordelen kunnen bieden? Dat komt omdat deze vrucht vol zit met goede ingrediënten, waaronder vitamines, voedingsstoffen en vezels. De meeste mensen weten dat ze een grote bron van kalium zijn, maar ik ga nog meer onverwachte gezondheidsvoordelen van bananen delen!

1. Maagzuur
Omdat bananen alkalische vruchten zijn, bieden ze een ongelooflijk krachtige en onmiddellijke verlichting bij zure reflux en brandend maagzuur. Door regelmatig bananen te eten, wordt het zuur in de maag geneutraliseerd en verdwijnt zure reflux volledig.

2. Energie
Het kalium in bananen beschermt je spieren tegen krampen, terwijl de koolhydraten je voldoende energie geven om een zware training te doorstaan. Bananen geven langzaam energie af, waardoor ze je langer energiek houden dan andere populaire zoete voedingsmiddelen.

3. Bloedarmoede
Bananen bevatten veel ijzer. Ze kunnen mensen met bloedarmoede helpen doordat ze de productie van hemoglobine te stimuleren. Het verhogen van het aantal rode bloedcellen draagt ook bij aan een verhoogde bloedcirculatie naar alle delen van het lichaam.

4. Maagzweren
Bananen zijn misschien de enige rauwe vruchten die in staat zijn de zuren van maagzweren te verminderen door de maagwand te bedekken en te beschermen tegen irritatie. Bananen bevatten ook proteaseremmers, die de schadelijke bacteriën elimineren die zijn gerelateerd aan de ontwikkeling van maagzweren.

5. Constipatie
De vezels in bananen helpen de ontlasting uit het darmkanaal te verwijderen en zorgen voor een gezonde en regelmatige stoelgang.

6. Stress en angst
Bananen bevatten tryptofaan, een stof die onze lichamen nodig hebben om serotonine aan te maken. Bovendien helpt kalium de hersenfunctie te verbeteren door meer zuurstof naar de hersencellen te sturen, terwijl de B-vitamines het zenuwstelsel kalmeren en bijdragen tot een beter humeur.