Er bestaat een natuurlijke en simpele manier om te stoppen met snurken waar bijna niemand vanaf weet!

Snurken kan grappig zijn maar het kan ook slapen moeilijker maken. Sommige mensen snurken zo luid dat ze zichzelf wakker maken of het onmogelijk maken voor hun partner om een goede nachtrust te krijgen. 75% van de mensen die snurken lijden ook aan obstructieve slaapapneu, wat betekent dat ze korte periodes kunnen stoppen met ademhalen wanneer ze slapen. Deze aandoening is vrij ernstig aangezien die het risico op het ontwikkelen van hartziekten verhoogt en kan leiden tot overlijden.

Hoe kun je stoppen met snurken?
Snurken ontstaat wanneer lucht door de zachte delen van de keel passeert, waardoor deze gaan trillen bij de ademhaling. Dit veroorzaakt de irritante geluiden. Het kan ook veroorzaakt worden door overtollig slijm, en ontsteking van het slijmweefsel, wat de neusholte vernauwt en een fluit-geluid produceert. Ook al gebruiken sommige mensen decongestiva en andere apothekersproducten, toch raden specialisten aan dat niet te doen. De beste manier om uw sinussen en luchtwegen te zuiveren (en om dus te stoppen met snurken) is om uw slijmweefsel te voeden met dit overheerlijke drankje.

Ingrediënten:

Stukje verse citroen
1 5-cm groot stukje gember
2 appels
2 wortels

Instructies:

1. Maak al de ingrediënten schoon
2. Schil de gember en snijd in stukken
3. Snijd al de ingrediënten en verwijder het klokhuis van de appels en de zaden van de citroen
4. Voeg al de ingrediënten samen
5. Drink enkele uren voor bedtijd. Indien de smaak te sterk is, voeg een lepel honing toe.

Citroenen kunnen moeilijk te eten zijn door hun zuurheid maar het is deze zuurheid dat het slijm afbreekt en het makkelijker maakt voor de sinussen om af te voeren. Gember bevat antibiotica, pijnstillende en anti-ontstekingseigenschappen. Deze worden vaak gebruikt om slijm in de neusholte en keel te verwijderen bij verkoudheid en griep.

Wortels zitten vol vitamine A, wat de huid en slijmvliezen die de neus, sinussen en mond bekleden, gezond houdt. Indien gecombineerd met vitamine C en E kan vitamine A longkanker en ademhalingsontstekingen helpen vermijden.

Mensen met voedselallergie en -overgevoeligheid vermijden best hun triggers aangezien deze overmatig slijm kunnen produceren in het spijsverteringskanaal en de luchtwegen. Het eten van bedoreven voedsel eten kan ook bijdragen tot snurken.

Vermijd ook roken, het eten van zuivelproducten, het nemen van spierontspanners en het drinken van alcohol, aangezien dit kan bijdragen tot het verergeren van de aandoening. Probeer, als uw probleem zeer ernstig is, voor het slapengaan een warme douche te nemen of gebruik een neti pot om de neusholte vrij te maken. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven zodat het slijm niet kleverig wordt, wat het moeilijker maakt om af te voeren.