Stop met het kopen van gember. Dit is hoe je een eindeloze voorraad gember gewoon thuis kweekt!

Gember is een heerlijk kruid waar je niet alleen lekker mee kunt koken, gember heeft ook veel voordelen voor de gezondheid. Zo kan gember misselijkheid tegenaan en verlicht het de spieren na zware inspanning. Het is ook aangetoond dat gember even goed werkt als ibuprofen, vooral tijdens pijn bij menstruatie. Daarnaast wordt gember vaak gebruikt voor maagproblemen.

Kortom: gember is een kruid dat je ten alle tijden in huis moet hebben! Nu blijkt dat je gember ook gewoon zelf thuis kunt kweken. Hieronder lees je hoe je dat doet.

  • Koop een stuk gember – Ga naar de supermarkt en koop een stuk gember. Waar je op moet letten bij het kopen van een vers stuk gemberwortel is dat je er 1 pakt waar geen beschadigingen op zitten.
  • Kies een goede plek uit voor de gemberplant – Als je eenmaal een mooi stuk gemberwortel gevonden, kan je een mooie plek kiezen waar je de gember wilt planten. Gember is een tropische plant dat van een warm klimaat houdt. Hij kan niet tegen vorst en ook niet goed tegen direct zonlicht. Kies dus een mooi warm schaduwrijk plekje uit.
  • Kies de juiste plantenpot – De grootte van de pot die je wilt gebruiken is belangrijk. Als je gember wilt kweken, is het de bedoeling dat de gemberwortel groter wordt. De gember heeft dus veel ruimte nodig. Kies minimaal een pot die dubbel zo groot is als de gemberwortel.

Gember gedijt goed in goede rijke bodem. Wanneer je de gewone zak potgrond koopt, is het belangrijk om deze regelmatig te bemesten. Nu je alle benodigdheden hebt, kan je met het planten beginnen. Sommige mensen zweren erbij dat je de gember eerst in een nacht in het water moet laat weken, maar het hoeft niet per se.

  • Vul je pot met de potgrond
  • Plaats de gember in het midden van de pot, met de knopen naar boven gericht
  • Bedek de gemberwortel met een dun laagje aarde
  • Geef de plant water. Dit moet elke dag totdat de plant blaadjes krijgt
  • De aarde moet altijd vochtig zijn, maar niet te nat!

Zo simpel is het! Als je bovenstaande stappen goed volgt, dan kun je na verloop van tijd beginnen met het oogsten van je eigen gember.

Vergeet dit handige trucje niet te delen met je vrienden en familie!