Heb jij glazen deuren of wanden in je badkamer? Met DEZE tip zorg je ervoor dat er geen kalkaanslag op komt!

Je herkent het vast wel; ben je net zo trots op je mooie glazen douchecabine, zit hij voordat je het weet weer onder de kalkaanslag. Zonde! Helaas is kalkaanslag lastig te verwijderen als het eenmaal aanwezig is. Niemand vindt het leuk om kalkaanslag te verwijderen, en is het eindelijk gelukt dan kun je twee weken later weer opnieuw beginnen. Maar wist je dat je dit heel eenvoudig kunt voorkomen met ons handige trucje?

Kalkaanslag is een vervelend en hardnekkig probleem dat zich vaak in de badkamer op glazen wanden en kranen nestelt. Als we na het douchen de douchecabine niet snel genoeg afdrogen nestelt het kalk dat in ons leidingwater zit op het sanitair. Dit maakt dat je douchecabine dof oogt en daar wordt niemand blij van.

Je hebt het volgende nodig:

  • WD40
  • Pluisvrije doek

Zo ga je te werk:

Zorg er als eerste voor dat je douchecabine vrij is van kalk. Spuit vervolgens WD40 op de plekken waar je kalkaanslag wilt voorkomen. Laat even inwerken, spoel af en wrijf droog met een pluisvrije doek. Door je glazen deuren/wanden in te vetten met WD40 ontstaat er een beschermend laagje op het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kalk in het leidingwater zich niet kan afzetten op het glas. Is dit niet ideaal?

Vind je dit een nuttige tip, vergeet deze dan niet te delen met je vrienden!