Last van mieren? Deze handige truc zal het probleem ONMIDDELLIJK oplossen!

Bestaat er iets dat vervelender is dan ongedierte? Er is absoluut niets ergers dan ’s ochtends de keuken inlopen om een bakje koffie of thee te zetten en er vervolgens achter komen dat er overal in je keuken mieren rondlopen. Vaak zitten ze precies op de plekken waar je ze NIET wil hebben. Mieren verpesten alles!

Hoewel het maar kleine beestjes zijn, komen ze vaak massaal op zoetigheid af. Natuurlijk zijn er allerlei bestrijdingsmiddelen op de markt, maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo’n fan van — ik word al snel nerveus van al de chemicaliën die in die spulletjes zitten, vooral wanneer mijn huisdieren in huis rondsnuffelen — dus ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke manier om de mieren te bestrijden. Ik heb het antwoord gevonden in Borax. Borax is een natuurlijk mineraal dat wordt gebruikt in de meeste bestrijdingsmiddelen, dus waarom gaan we niet gewoon gelijk voor de bron? Borax wordt verkocht in poedervorm of als kleurloos kristalzout. Je koopt het in sommige supermarkten en anders bij de drogist of apotheker.

Dit heb je nodig:

  • Kopje met warm water
  • Een half kopje suiker
  • Twee eetlepels Borax
  • Een paar katoenen ballen

Meng al de ingrediënten samen en dip de katoenen ballen in het Borax mengsel. Vervolgens kun je de ballen neerzetten waar je maar wilt, bijvoorbeeld langs de randjes van deuren waar de mieren vaak naar binnen lopen. De volgende ochtend zal je wakker worden mét dat lekkere kopje koffie of thee en ZONDER mieren! Je gebruikt hierbij dus geen chemische bestrijdingsmiddelen, het is goedkoop en heel makkelijk te maken. Vond je deze tip handig, vergeet hem dan vooral niet te delen op Facebook, zo helpen we elkaar van die vervelende mieren af!