7 voedingsmiddelen die je NOOIT opnieuw mag opwarmen

1. Spinazie

Je kunt spinazie het beste eten als de blaadjes kakelvers zijn en bij voorkeur rauw in een lekkere, gezonde salade. Er zijn genoeg recepten te vinden waarin rauwe spinazie gebruikt wordt. Denk maar eens aan smoothies, salades en lichte roomsauzen.

spinazie

Deze recepten geven je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen zonder de groente te moeten koken of bakken. Spinazie meerdere keren opwarmen in de magnetron zorgt er echter voor dat het nitraatgehalte in de blaadjes omgezet wordt in nitriet, dat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je spinazie dus maar beter niet meerdere malen opwarmen in de magnetron.

DIT MOET JE ZIEN
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
12 manieren om je huis altijd geweldig te laten ruiken Laat je huis lekker ruiken in 5 minuten!
10 remedies om spataderen voorgoed te verwijderen Met deze simpele remedies ben je binnen no-time van spataderen af ZONDER dure operaties!
15 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 12 eten we allemaal, elke dag... Wist jij dit?
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!