Nadat je dit gelezen hebt, leg je nooit meer toiletpapier op de wc-bril.

Velen van ons proberen een barrière tussen de billen en de wc-bril te creëren door wat toiletpapier op de bril te leggen. Dit lijkt de ideale oplossing. Dat is wat je ten minste denkt. Maar niets is minder waar, want dit is niet de meest effectieve manier om bacteriën te vermijden. Het is juist misschien wel de slechtste manier. Toiletpotten zitten namelijk erg slim in elkaar.

Een lange tijd dachten de meeste mensen dat wc-brillen een broedplaats waren van bacteriën en andere viesheid. Maar de vorm en egale oppervlak van de wc-bril zorgen er juist voor dat de bacteriën zich niet verder kunnen verspreiden.

Daarbij komt dat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen op de blote huid, dus alleen de wc-bril aanraken is helemaal niet zo erg. Toiletpapier, daarentegen, is een heel ander verhaal. Het is welbekend dat bijna niemand na gebruik de wc-bril omlaag doet. Hierdoor kunnen bacteriën zich door de ruimte verspreiden en zich nestelen in het toiletpapier.

Het oppervlak van het papier maken het voor de bacteriën extra makkelijk om zich te nestelen. Dit geldt ook voor de kraan en handdrogers. De kraan wordt direct na het plassen gebruikt en wordt nog eens aangeraakt nadat de handen gewassen zijn. Onthoud dus voor de volgende keer dat je een vies toilet moet gebruiken, dat het toiletpapier misschien nog wel viezer is dan de wc-bril zelf. In de onderstaande video vind je meer redenen waarom je nooit toiletpapier op de wc-bril moet leggen.