Psychologen waarschuwen: zeg deze 5 dingen NOOIT tegen je kinderen!

De manier waarop onze ouders met ons omgaan, speelt een belangrijke rol bij de vorming van onze persoonlijkheid. De manier waarop we worden opgevoed, vormt ons gedragsmatige en emotionele profiel en dat is iets dat diep in ons binnenste is opgeslagen. Echter, soms maken ouders fouten. Iedere ouder die werkelijk van zijn kind houdt, zal er alles aan doen om van de wereld een betere plek te maken voor zijn dierbaren. Niet elke ouders kiest de juiste manier om dat te doen.

Zeg deze 5 dingen nooit tegen je kinderen:

1. Grote jongens/meisjes zijn nooit bang!
Dit is echt niet waar, en daar ben je zelf ook bewust van. Als je dit zegt, worden je kinderen alleen maar bang om hun gevoelens te tonen. Je moet je kinderen steunen en hen uitleggen dat er niets is waar ze bang voor hoeven te zijn, gezien ze veilig en geborgen zijn.

2. Je bent niet zo mooi/goed/slim als je zou moeten zijn!
Dit is een grote fout, omdat je je kinderen onzeker maakt en ze zullen denken dat ze niet goed genoeg zijn. In plaats daarvan leer je je kinderen van zichzelf te houden.

3. Stop onmiddellijk met huilen!
We hebben allemaal het recht om te laten zien hoe we ons voelen, dus als ze zin hebben om te huilen, laat ze dan huilen zonder tegen hen te schreeuwen. Vraag hen in plaats daarvan naar de reden van hun verdriet en omhels ze.

4. Waarom is het zo moeilijk om _____?
Als je dit vraagt, zal je kind zich onwaardig voelen en zich niet in staat achten iets goed te doen. Laat je kinderen in plaats daarvan zien hoe ze dingen moeten doen.

5. Ik kan niet geloven dat je dat deed!
Het is erg egoïstisch om de behoefte te hebben dat je kind zich slecht voelt, omdat jij teleurgesteld bent. Toch moet je je kind uitleggen wat en waarom ze iets verkeerd hebben gedaan.

Wij hopen dat dit advies je helpt een betere band met je kinderen tot stand te brengen en het makkelijker maakt, maar wees ervan bewust dat ouder zijn het moeilijkste is om te doen. Ouders maken fouten en zullen altijd fouten blijven maken – ze kunnen alleen proberen van hun fouten te leren en ze niet te herhalen.

DIT MOET JE ZIEN