13 dingen die je NOOIT in de vaatwasser mag stoppen

1. Hout

Een houten snijplank kun je beter niet in de vaatwasser stoppen. De plank wordt in een vaatwasser heel nat en heet gemaakt, vervolgens laten we hem snel afkoelen en opdrogen. Het hete water en de hitte van het drogen zijn funest voor houten keukengerei.

houten snijplank

Dit geldt overigens niet alleen voor je houten snijplank die kan gaan scheuren of splijten, maar ook over houten spatels en schalen. Het gevolg kan zijn dat de spatels krom gaan trekken en hun vorm verliezen. Het hout kan ook je andere servies aantasten, om dan nog maar te zwijgen over de bijtende rommel die in een vaatwasblokje zit. Droog houten snijplanken of bestek dan ook zo snel mogelijk af na het afwassen.

DIT MOET JE ZIEN
9 trucjes om je tanden binnen 60 seconden witter te maken Tandartsen HATEN deze trucjes die je binnen enkele minuten wittere tanden geven!
12 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren Bewaar deze voedingsmiddelen NOOIT in de koelkast, vooral nummer 7!
10 remedies om spataderen voorgoed te verwijderen Met deze simpele remedies ben je binnen no-time van spataderen af ZONDER dure operaties!
15 meest kankerverwekkende voedingsmiddelen Nummer 12 eten we allemaal, elke dag... Wist jij dit?
12 manieren om je huis altijd geweldig te laten ruiken Laat je huis lekker ruiken in 5 minuten!