Negeer deze 5 waarschuwingen van een tekort aan vitamine B12 nooit!

Ondanks het eten van een vlees- en zuivelrijk dieet zijn deskundigen van mening dat een op de vier volwassenen aan een vitamine B12-tekort lijdt. Vitamine B12 is de enige in water oplosbare vitamine die vele jaren in de lever kan worden opgeslagen. Dit komt omdat het zo’n belangrijke voedingsstof is dat het lichaam er altijd voor zorgt dat het op voorraad is.

Vitamine B12 is belangrijk voor het functioneren van de zenuw-, spijsvertering-, vaat- en voortplantingssystemen. Het reguleert de hormoonproductie, ondersteunt een gezond immuunsysteem en bouwt rode bloedcellen en DNA. Het is ook belangrijk voor het eiwitmetabolisme en de omzetting van koolhydraten in glucose.

vitamine b

Een tekort aan vitamine B12 heeft betrekking op de verlaagde niveaus van deze vitamine in het bloed. Het manifesteert zich door vele tekens en symptomen, waarvan er vele verband houden met de psychische en emotionele gezondheid. De meest voorkomende oorzaak is verminderde inname, het gebruik van bepaalde medicijnen, genetica, ondervoeding, slechte absorptie vanuit de maag of darmen, chronische maagontsteking, darmparasieten en meer.

Dit komt doordat deze vitamine een krachtpatser is en essentieel is voor de gezonde functie van de hersenen, de productie van DNA, zenuw- en bloedcellen en een gezond immuunsysteem. Het komt voor in dierlijke producten zoals vlees, zuivel, eieren en schaaldieren. Daarom kan een tekort aan vitamine B12, wanneer dit onbehandeld blijft, ernstige bloedziekten en neurologische problemen veroorzaken. We geven de meest voorkomende 5 waarschuwingssignalen in verband met een tekort aan vitamine B12 aan op de volgende pagina. Negeer nummer 3 NOOIT!

DIT MOET JE ZIEN