Zo verwijder je gevaarlijke schimmel en nare geurtjes uit je wasmachine met slechts 1 ingrediënt!

Valt het je op dat je kleding niet meer zo fris ruikt als het uit de wasmachine komt? Dan is de kans groot dat je een vieze wasmachine hebt die grondig schoongemaakt moet worden. Dit herken je vaak ook aan zwarte vlekjes in het wasmiddel bakje of onder de rubberen rand van de deur. Dit is namelijk schimmel en dat kan je behoorlijk ziek maken. Tijd voor actie!

De wasmachine is de perfecte plek voor schimmel om zich te vestigen omdat schimmels dol zijn op warme en vochtige plekken. Wanneer je een was draait met schimmel in de wasmachine spoelt dit met het water de hele machine en door je was! Dit is echter nog niet alles, want de schimmels dwarrelen ook door de lucht en komen zo terecht op andere plekken in je huis.

We begrijpen dat dit geen prettige gedachte is en daarom is het dus het beste om zo snel mogelijk van schimmel in je wasmachine af te komen. Gelukkig is dit niet moeilijk en je hebt er maar één goedkoop ingrediënt voor nodig.

Als eerste maak je de rubberen rand van je wasmachine schoon. Pak hiervoor een stuk keukenpapier en verwijder hiermee het vuil onder de rand. Het kan voorkomen dat je een muntje of paperclip tegenkomt; kijk hier niet gek van op want deze voorwerpen verdwijnen vaak genoeg onder de rand. Als je dit gedaan hebt is het tijd om de trommel en de rest van de wasmachine schoon te maken. Hiervoor maak je zelf heel eenvoudig een krachtig schoonmaakproduct.

Volg de onderstaande stappen en je wasmachine zal weer vrij zijn van schimmel!

  • Giet een halve liter schoonmaakazijn in de trommel van de wasmachine
  • Draai vervolgens een was op 90 graden zodat alle bacteriën verwijderd worden

Meer hoef je niet te doen! Let er wel op dat het zuur uit de schoonmaakazijn je wasmachine kan aantasten bij veelvuldig gebruik. Doe dit dus niet vaker dan 4 keer per jaar. Ook is het belangrijk om de deur van de wasmachine niet te sluiten wanneer deze niet wordt gebruikt; dit om te voorkomen dat vieze geurtjes gelijk weer terugkomen. Vond je deze tip handig, vergeet dit artikel dan niet te delen op Facebook!