7 tips om zilvervisjes te bestrijden

1. Pak het vochtprobleem aan

Hoge luchtvochtigheid kunt u bestrijden door allereerst de bron van het vocht, eventuele lekkages, aan te pakken. Kijk aansluitingen van wastafels en kranen goed na op lekkages en repareer bij eventuele gebreken. Condensvorming kan ook een oorzaak van vocht zijn. Verbeter de ventilatie van een ruimte door ventilatiegaten of –roosters te plaatsen.

vocht

Zorg altijd voor voldoende luchtcirculatie om condensvocht tegen te gaan. Met een zogenaamde hygrometer kunt u de luchtvochtigheid in huis meten. De Zilvervisjes zullen uitdrogen zodra het vochtniveau onder 50% komt. Heeft u last van vocht in de muren, dan kan het verstandig zijn deze te coaten met speciale, bij de bouwmarkt te verkrijgen, coating. Deze bestrijdt direct schimmels op binnenmuren en plafonds.

2. Pak de voedselbron aan

De tweede aanpak om zilvervisjes te bestrijden is om de voedselbron aan te pakken. Verwijder kartonnen dozen en vervang deze door houdbare kunststof bakken. Door het karton te verwijderen neemt u een belangrijke voedselbron van de Zilvervisjes weg. Daarbij beschermt u de inhoud van de bakken tegen nieuwe diertjes. Geef extra aandacht aan stapels kranten, tijdschriften en bedorven voedsel. Zorg ervoor dat dit opgeborgen of verwijderd wordt. Breng behang zoveel mogelijk naadloos aan op de muur. Zilvervisjes gaan graag achter de losse delen zitten en behangplaksel is een goede voedingsbron voor het diertje. Controleer ook regelmatig uw schilderijen, daar zitten de diertjes graag achter. Lees verder op de volgende pagina.

DIT MOET JE ZIEN