Blijkbaar zou je een zoutlamp in iedere kamer van je huis moeten hebben. De reden? Ik had geen idee.

Wat is een Himalaya zoutlamp precies en waarom zou je er een in je huis moeten hebben? Wij zijn op zoek gegaan naar de antwoorden en kwamen tot bijzondere ontdekkingen. Een Himalaya zoutlamp bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit Himalaya zout. Volgens verschillende bronnen ontgift dit zout je lichaam en geeft het je een ontspannen gevoel. Dit komt door het lampje in de zoutlamp.

zoutlamp2

Door deze lamp wordt het zout verwarmd en dit verwarmen zorgt ervoor dat negatieve ionen – die aanwezig zijn in je leefruimte – gereinigd worden. De kleur van de zoutlamp maakt je erg rustig en geeft een ontspannen gevoel. Haal maar eens heel diep adem als je naast een zoutlamp zit of staat; het is alsof je een teug frisse zuivere zeelucht inademt. Deze ionen vinden we ook terug in de natuur, bij watervallen, aan zee of na een onweersbui.

Zoutlampen zijn dus niet alleen mooi, maar helpen ook nog eens geweldig bij diverse gezondheidsklachten. Op de volgende pagina lees je waar een zoutlamp allemaal goed voor is en waar je deze het beste kunt neerzetten.

DIT MOET JE ZIEN