Ga één keer per week naar het zwembad – DIT is wat het met je lichaam doet!

Zwemmen: de een heeft er niets mee en voor de ander is het pure ontspanning. We leven in een waterrijk land en daarom is zwemmen erg belangrijk. Mocht je ooit te water raken, dan moet je wel kunnen zwemmen om simpelweg te overleven. Daarbij heeft zwemmen veel lichamelijke voordelen. Denk maar eens aan het verbranden van calorieën, je verbetert je conditie en je maakt (pijnlijke) spieren weer soepel.

Wil je graag wat fitter worden en heb je geen behoefte aan een sportschoolabonnement? Ga dan zwemmen! Eigenlijk zou je minimaal één keer per week moeten zwemmen om lichaam in topconditie te houden

1. Zwemmen stimuleert de longinhoud.
Door actief te zwemmen laat je je longen hard werken door je continu te voorzien van voldoende lucht.

2. Zwemmen is niet blessuregevoelig
Hoewel je bij veel sporten grote kans hebt op een blessure, is dit bij zwemmen niet het geval. Je bent namelijk gewichtloos in het water waardoor je als het ware een beschermlaagje hebt. Heb jij wel eens iemand horen zeggen: “Ik heb een blessure opgelopen met zwemmen”?

3. Gestroomlijnd lichaam.
Je spieren krijgen telkens een opdonder waardoor je ervoor zorgt dat je meer kracht krijgt in je armen en benen. Genoeg redenen dus om wat vaker naar het zwembad te gaan! Hoe vaak zwem jij?